Corretto (RO)

Astazi scriu povestea cu numarul 3 de la mine din birou, unde doar ce-am rasnit niste cafea Peruana si miroase a “hopes and dreams” cum imi place mie sa spun. Specialii pe care i-am ales de data aceasta sunt cei de la Corretto, din Constanta, orasul meu natal.

Am mers prima data la ei acum 3 ani. Auzisem de cafeneaua lor cu putin inainte si-i urmaream cu mare interes. Daca-mi permiteti, o sa va marturisesc faptul ca niciodata nu m-am dus acasa in Constanta cu gandul sa ies in locuri recunoscute pentru cafea buna, pana la Corretto.

inside corretto shop

Dupa prima vizita in cafenea, m-am reintors in fiecare dimineata, in perioada intregului concediu, adica urmatoarele 9 zile. Acest lucru implica convins Bogdan, trezit la 7 dimineata (in vacanta!), plecat din Eforie, stat in trafic cu toti cei care mergeau la serviciu, si toate acestea doar pentru a bea un flat white si a manca un croissant cald la ei pe terasa. Mai mult decat atat, toate intalnirile cu prietenii nostri le-am mutat in Constanta, aducandu-i pe toti pe rand la Corretto.

ingrid adi

madi fane

Povestea Corretto trezeste curiozitati mai ales cand auzi ca fondatorul, Stefan, a fost initial nebautor de cafea (da, ati citit corect!). Pasiunea lui de acum, pentru cafea, a pornit intr-o seara cand citind diverse pe internet a descoperit doua topicuri pe un forum, despre espressoare si cafea. A parcurs cele 100 de pagini de discutii in 2 zile si apoi declicul s-a produs, el devenind brusc interesat de aceasta lume. S-a “mutat” apoi pe Okazii.ro si si-a cumparat primul espressor si prima rasnita, ambele Gaggia, iar mai apoi, pe parcursul imbunatatirii tehnicii sale, a mai cumparat si alte espressoare.

Daca veti avea ocazia de a sta vreodata de vorba cu Stefan, veti vedea ca ca el este foarte tehnic in conversatiile despre cafea si aparatura. Povesteste cu atata ardoare incat nici daca nu intelegi chiar tot ce-ti spune, nu-ti vine sa-l intrerupi. Prima data cand ne-am intalnit mi-a vorbit mult despre primele lui aparate de cafea, despre prajitor, despre cum le-a modificat. Mi s-a parut fascinant. Cu nimeni n-am mai reusit eu sa vorbesc atat de in detaliu despre tot ce e tehnic in spatele unei masinarii de facut cafea. Apropo, avem si matching tattoos, vedeti fotografia mai jos.

tattoo picture

Dezvoltandu-si aceasta pasiune pentru cafea la numai 2 ani de la descoperire, Stefan a inceput sa participe la concursurile organizate de Specialty Coffee Association (SCA), in 2014 castigand campionatul national de degustat cafea.

A urmat apoi cumpararea de cafea verde, prajitul acesteia, iar cand prietenii din jurul sau s-au aratat intrigati, dorind tot mai mult sa-i incerce cafeaua prajita el a vrut sa demonstreze si mai mult. A ajuns astfel sa prajeasca cafea pentru restaurante, iar cum oamenii au devenit din ce in ce mai curiosi, spatiul prajitoriei a fost deschis pentru vizitatori, care fie-si achizitionau cafea pentru acasa, fie doar degustau si experimentau ceva nou. Asa s-a dezvoltat o comunitate de oameni care iubesc cafeaua altfel, oameni ce se “strang”la Corretto pentru cafea de specialitate.

coffee machine corretto

Cultura cafelei in Constanta este marcata de influente turcesti, lucru care s-ar traduce simplu prin faptul ca noi consumam inca foarte multa cafea la ibric. Acesta a fost unul dintre factorii care l-au motivat pe Stefan sa participe la astfel de competitii, obtinand locul 3 la campionatul de ibrik, iar mai apoi locul 2 la campionatul de ibrik din 2018. In paralel si-a obtinut certificari de Green Coffee foundation, Sensory foundation, Barista foundation, Roasting foundation.

Caffe Correto - locul unde aroma are o poveste

Thomas, prajitorul si “locomotiva” lor, este astazi la loc de mare cinste in cafeneaua deschisa in mai 2018, Corretto, de pe Str Tepes Voda 16A, acest proiect apartinand lui Stefan si bunului sau prieten Eugen.

Correto - Eugen si Stefan

Locul acesta prietenos ofera intradevar cea mai buna cafea de specialitate din Constanta, este de neratat cand va aventurati pe la mare. Veti putea incerca tot felul de cafele pregatite de ei, fie mai pe nou, fie mai pe traditional. Ba mai mult, o locatie sora a fost deschisa anul trecut, la Capitol. Eu aici n-am fost inca, dar e in plan pentru cand mai ajung pe acasa.

Pana una alta, daca ajungeti inaintea mea va rog sa-mi trimiteti fotografii, iar flat white-ul, cafeaua la ibrik si V60-ul lor sunt sen-za-ti-e!

Spor la baut cafea de calitate si va imbratisez cu drag (virtual, dar cu drag),

Miruna

Me On Instagram

Get The Best Of All Hands Delivered To Your Inbox

Subscribe to our newsletter and stay updated.